Сахрањен Марко Симеуновић

Плакали и свештеници

КРАЉЕВО – На краљевачком Старом гробљу јуче је сахрањен осамнаестогодишњи Марко Симеуновић, узорни младић и спортиста из Улице цара Лазара којег је у ноћи између суботе и недеље, један сат иза поноћи, ножем усмртио малолетни Стефан В, шеснаестогодишњак, настањен у улици Бранка Радичевића. Бројни рођаци и пријатељи ожалошћене породице Симеуновић окупили су се јуче око Марковог одра, а последњу пошту одали су му и овдашњи спортисти, фудбалери ФК “Металац”, с којима је несрећни младић последњих месеци тренирао. Мајка Марина, отац Зоран, радници предузећа “Западна Морава”, и сестра Марија, студенткиња, занемели од туга и бола. Њихови јецаји урезивали су се у срца и сећање Краљевчана који су присуствовали опелу.

Пресецимо прљавштину

Међу њима били су Маркови другови, очевици гнусног убиства у парку код краљевачке железничке станице. Још увек не могу да поверују да њиховог пријатеља више нема, понављајући да се све десило филмском брзином и да се безазлени разговор претворио у трагичну драму.

Опело је држало десетак свештеника, а међу њима је био и најстарији студенички монах, архимандрит Сава. Старешина саборног храма Свети Сава протојереј Миливоје Старовлах, гушећи се у сузама, последњи се опростио од убијеног младића.

– Страдају наша деца, а град спава. Нећу да живим у граду у којем су “милка” чоколада и грам хероина скупљи од живота. Разбојници су пре коју годину побили трочлану породицу Јеротијевић, хероин свакога дана коси младиће и девојке. Будимо људи, пресецимо прљавштину – узвикивао је Старовлах, док је међу близу хиљаду окупљених око Марковог одра владао мук.

Ноћне контроле

Истражни органи још, иначе, не саопштавају детаље трагичне ноћи у парку код железничке станице. Незванично дознајемо да је шеснаестогодишњи егзекутор испричао у Окружном суду како му је Марко Симеуновић током вечери, наводно, увредљиво добацивао док је шетао с девојком и како га је касније, у парку, ударио песницом. То демантују очевици, а из поузданих извора сазнајемо да малолетни Ром нема на лицу никаквих трагова евентуалне туче.

После овог трагичног догађаја, Краљевчани од полиције захтевају ригорозније ноћне контроле на јавним местима и појачано патролирање ноћи по свим деловима града.

Извор: Глас јавности

Затворено за коментаре.