Ћуприја: Изрешетан са 18 метака

Миљан Кочановић брутално убијен у делу Ћуприје насељеном искључиво Ромима. Одговорност за злочин преузео Алил Асановић али полиција сумња у то

У улици Филипа Вишњића у Ћуприји, у среду око 3.20, са више хитаца из ватреног оружја убијен је Миљан Кочановић (30) из тог града. Полиција је у пречнику од 30 метара пронашла чак 18 чаура, а истражни судија наложио је обдукцију. Одговорност за злочин преузео је Алил Асановић (55), ромске националности, али ће истрага тек утврдити да ли је он заиста и пуцао. Асановић је саслушан, али у полицији нам није потврђено да је било која особа задржана због сумње да је извршила ово кривично дело.

Према речима Драгана Јанићијевића, председника Вишег суда у Јагодини, полиција тек треба да утврди све детаље догађаја.

– У дискотеци “Булевар” у Ћуприји дошло је до свађе између убијеног Кочановића и сина Алила Асановића, Нерзада. Они су наставили да се свађају на улици, а затим у делу града где Асановићи живе, у Улици Филипа Вишњића. Наводно је убијени некога у кафићу малтретирао. Полиција је привела и саслушала оца, који је признао убиство, али је узела изјаву и од сина Нерзада – рекао је за “Новости” Јанићијевић и додао да се кривичне пријаве тек очекују.

Улица Филипа Вишњића у среду до поднева била је препуна полиције и истражних органа који су вршили увиђај. Полиција је претресала околне куће и саслушавала комшије. Становници овог краја, у коме претежно живе Роми, били су затечени страшним догађајем. Сви углас кажу да нико ништа није видео јер је била ноћ и у то време су спавали. Хици из пиштоља су их пробудили, али из страха нико није смео да изађе на улицу.

Сузана Јовановић (40), снаја Алила Асановића, у дворишту испред куће седи са децом и крши руке. Она објашњава да јој је свекрва рекла да је Алил признао да је он пуцао, али не зна зашто је у полицију одведен и њен супруг.

Убиство се догодило испред куће породице Шаћири, у коме живи Ашима са супругом и петоро деце. И њих је полиција већ саслушала, мада ни они нису ништа видели.

– Само сам чула пуцњаву, али нисам изашла. Па, зар бисте ви изашли да неко пуца на улици? – упитала нас је Ашима. – Кад се мало разданило, повела сам децу у пољски клозет и видела да је на улици испред наше куће пуно полиције. Поред кола, на земљи, лежао је мртав човек, бео. Био је баш крупан и било је доста крви, па је ту после полиција набацала песак да деца не гледају .

Према незваничним сазнањима, до сукоба у кафићу дошло је због једне Ромкиње, коју је наводно убијени шамарао и малтретирао. Касније је тај сукоб довео до трагедије.

Пуцано највише у ноге

“Новости” сазнају да је убица пуцао најпре у ноге, јер је од 18 испаљених метака највећи број завршио у доњим екстремитетима. Смртоносан је био метак који је Кочановићу испаљен у главу.

Извор: Вечерње новости

Затворено за коментаре.