Пирот: Дечака претукао малолетни ром

Малолетног Лазара из Пирота претукао је три године старији ромски младић наневши му теже физичке поведе. Истрага је у току и има пуно сведока са овог немилог догађаја

Малолетног Лазара Ћирића (14) из Пирота претукао је припадник ромске националности Н. Ј. (17) и нанео му тешке телесне повреде, саопштила је данас новинарима дечакова мајка Зденка Ћирић.

Она је рекла да је њеног сина брутално претукао седамнаестогодишњи Н. Ј. на мини-пич теренима у Пироту, где се Лазар играо са друштвом.

У Полицијској управи у Пироту агенцији Бета је речено да је истрага у току и да ће због великог броја малолетних сведока који се саслушавају у пратњи родитеља процедура бити нешто дужа.

О догађају је обавештено и Тужилаштво.

Дечакова мајка је навела да је њен син оперисан у Дечјој хируршкој клиници у Нишу, где су му стављене титанијумске шипке у руку које би, како је рекла, требало да носи шест месеци.

Дечак се налази на кућном лечењу али је у великом психичком шоку.

Малолетни Лазар Ћирић рекао је новинарима да је дан после матурске вечери са друговима изашао да се игра на спортским теренима.

Према његовим речима, младић ромске националности Н.Ј. им је пришао и без повода почео да их малтретира.

“Пришао је и почео да ме туче. Ухватио ме најпре за ноге, вртео ме и бацио на терен два пута. Ухватио ме потом рукама око тела и бацио у ваздух. Први пут сам успео да се дочекам на ноге а после сам пао на леђа и то на леву руку коју сам поломио”, рекао је Лазар.

Дечак је са тешким повредама примљен на Ортопедско одељење пиротске болнице, а после указане лекарске помоћи хитно је пребачен у Клинички центар у Нишу.

Ортопед у пиротској болници Небојша Јовановић рекао је агенцији Бета да је те вечери примио дечака у пратњи родитеља и полиције.

“Примљен је са отвореним преломима леве подлактице другог степена и са трњењем шаке и прстију. Дете је било под великим стресом и видно уплашено, тако да је то можда и већи проблем од самог прелома”, рекао је Јовановић.

Он је навео да ће Лазар шест до осам недеља носити гипс, након чега следи физикална терапија и дужи опоравак.

Дечакови родитељи, мајка Зденка и отац Бојан, су у великом шоку. Мајка Зденка тврди да је младић који је Лазару поломио руку “познат по томе да воли да малтретира децу” као и да је запретио Лазаревим другарима да не сведоче о тучи.

“Није ми битно то што је он ромске националности, већ што је мој син брутално претучен. Правда мора да буде задовољена. Таквим хулиганима је место у поправном дому и иза решетака а не на улици”, рекла је Зденка.

Лазар је носилац Вукове дипломе у Основној школи “Вук Караџић” у Пироту и спрема пријемни испит за упис у средњу Фармацеутску школу.

Директор школе Тугомир Цветковић рекао је да је само сазнање да је Лазар претучен поражавајуће јер је, између осталог, реч о “одличном ученику за пример”.

Он је додао да је школа упутила Министарству просвете допис у којем се тражи да се Лазару омогући да пријемни испит за упис у средњу школу полаже код куће.

Извор: smedia.rs

Затворено за коментаре.