Прокупље: Ученика мазали фекалијама

Инцидент у прокупачкој ОШ “9. октобар”: Тројица вршњака ромске националности напала осмогодишњег П. К. затворивши га у тоалету где су га малтретирали

У прокупачкој основној школи “9. октобар” у среду се догодио инцидент када су осмогодишњег П. Крстића, ученика другог разреда ове школе, напала три вршњака ромске националности. Дечака немоћног да се брани и одупре, вршњаци су у школском тоалету измазали фекалијама, малтретирајући га при том физички и психички да би га по том свукли а његову одећу бацили у тоалет и оближњи контејнер…

О овоме одмах су обавештени школски полицајац и полиција, а сазван је и школски Тим за безбедност. Родитељи малишана тврде да су дете већ водили код психолога и педагога и да по њиховом савету оно неће ићи у школу до понедељка.

– Инцидент се догодио у среду поподне око 18 часова када је учитељица позвала моју супругу, обавестила је да се догодио проблем и да одмах дође по дете. Она је одмах села у ауто и отишла у школу где је затекла умазано дете. У први мах помислила је да је пало у блато и да се исквасило, али је одмах затим схватила да су флеке на одећи у ствари фекалије – каже отац малишана Срђан Крстић, објашњавајући да је малишан дошао кући видно узнемирен.

Истраумирани дечак је испричаио родитељима да је дошао до тоалета који се налази у школском дворишту, на педесетак метара од школске зграде. За њим су кренула три ђака, од којих један иде у први двојица у четврти разред.

– Дечаци су затворили врата од тоалета да би тако мог немоћног сина малтрерирали и мазали га фекалијама, скинувши му при том одећу. На крају су затворили врата тоалета и отишли – прича отац несрећног дечака који је, пошто су насилници изашли, успео да узме умазану одећу, обуче се и изађе напоље. Постиђен због тога што му се догодило, дечак се крио иза школске зграде, али га је приметила учитељица која је одмах позвала родитеље. Иначе, ово није први пут да се десио напад у пољском тоалету прокупачке основне школе. Недавно је још једна осмогодишњакиња такође затворена у тоалет. Реч је о Л.К. која је на срећу имала мобилни телефон, па је одмах позвала учитељицу.

– Баш из разлога безбедности, деци се препоручује да у тоалет иду у групама. На жалост, ми већ годинама покушавамо да пронађемо новац и направимо тоалет у школи. Имамо пројекта и места али немамо неопходних средстава, односно око три милиона колико је потребно издвојити за ту намену, а за сада нико не жели да нам помогне иако смо се обраћали и надлежном Министарству просвете, локалној самоуправи и свим осталим структурама друштва – истиче директорка школе Љиљана Вековић.

Извор: Вечерње новости, rts.rs

Затворено за коментаре.