Силовао друга из одељења

Грађани шокирани незапамћеним злостављањем дечака у основној школи. Пошто је реч о деци испод 14 година, нема санкција. Следе разговори са злостављачем

Ученик седмог разреда Основне школе “Краљ Александар Први” у Пожаревцу, 19. јануара сексуално је напаствовао свог вршњака из одељења. За овај напад сазнало се тек 26. јануара, пошто се злостављани дечак пожалио својим друговима.

У Полицијској управи Пожаревца потврдили су нам да се овај случај одиграо, али нису саопштавали било какав ближи податак, због заштите идентитета малолетника.

Из истог разлога није било могуће добити информације ни из надлежног Вишег јавног тужилаштва.

– Званичан извештај о овом случају још нам није стигао. Чак и да нам је достављен, не бисмо могли да дајемо информације за јавност јер се ради о деци, за коју је надлежан Центар за социјални рад – рекао је за “Новости” виши јавни тужилац Момчило Дедић.

Према незваничним информацијама, овај сексуални напад одиграо се 19. јануара, за време школског одмора. Тада је ученик седмог разреда, ромске националности, позвао оштећеног да оду до оближње стамбене зграде, познатије као Бетоњерка, која се налази на око 50 метара од школе, како би пушили цигарете.

– Пошто су отишли из школског дворишта и ушли у једну од отворених гаража у овој згради, нападач је наредио дечаку да свуче панталоне, уз претњу да ће, ако га не послуша, његовој мајци рећи да је пушач. Пошто га је дечак из страха послушао, он га је сексуално злостављао, све до почетка наредног часа, када су се вратили у учионицу – сазнајемо из истраге.

Тек након недељу дана, у школи се сазнало за овај случај, када се напаствовани дечак пожалио једном свом другу, а овај то испричао осталима. Потом је цео случај полицији пријавио директор школе Горан Сегер. Нападнути дечак тада је доведен у Општу болницу ради прегледа.

– Он је истог дана прегледан и пуштен кући, јер није имао физичке повреде – рекао је Срећко Босић, директор Опште болнице.

Пошто су актери у овом догађају деца до 14 година старости, цео случај преузима Центар за социјални рад.

– У овом случају нема кривичне одговорности детета, нити његових родитеља. Пошто будемо утврдили све околности овог догађаја, стручни тим ће направити план даљег поступања. Највероватније ће се са дечаком који је напао вршњака спроводити саветодавни рад, као и са његовим родитељима – рекао нам је директор Центра за социјални рад у Пожаревцу, Мирослав Стојимировић.

Повео и појачање
Према незваничним сазнањима, дечак који је напаствовао вршњака позвао је у Бетоњерку још једног свог друга, како би имао појачање за планирано напаствовање. Међутим, овај је прво кренуо, а потом се предомислио и отишао да купи ужину.

Извор: Вечерње новости

Затворено за коментаре.