Ухапшени крадљивци бакарних каблова

Припадници полиције ухапсили су око пола сата после поноћи четири крадљивца бакарних каблова у близини Панчевачког моста.

Лопови су исекли каблове због којих је 1300 корисника на левој обали Дунава остало без сигнала. У Телекому Србија кажу да би квар требало да буде отклоњен до краја дана.

Пошто су специјалним уређајем открили сметње на линијама радници Телекома упутили су се ка шахту код Пољопривредне школе на Панчевачком путу где су затекли четворицу крадљиваца. Када су дошли до шахта, чули су буку коју су лопови правили док су тестером секли каблове. На позив радника стигла је и полиција која је тројицу лопова одвела у притвор, док је један малолетник пуштен.

Ово је трећа већа крађа бакарних каблова у последњих недељу дана. Недавно је на Новом Београду ухапшена једанаесточлана група која се бавила крађом и препродајом бакра, а откривен је и магацин пун крадене робе.

Иначе, градоначелник Београда Драган Ђилас у писму надлежном суду и тужилаштву тражи да буду ревноснији и строжи када су у питању крадљивци бакарних каблова, јер прекид веза фиксних телефона онемугућује суграђане, који немају мобилне, да у случају опасности позову хитне службе.

Извор: Студио Б

Затворено за коментаре.